Uiltjesklas

De uiltjesklas

Je kapoen is net gestart in de peuterklas. Een hele ervaring voor een jong kind. De hele dag door ontdekken en experimenteren. Voor sommige kinderen is de start van hun schoolcarrière best een vermoeiend begin.Onze school biedt voor deze kinderen de ideale oplossing. Daarom hebben we in onze school “ De Uiltjesklas”, onze slaapklas.

Hiermee willen we geborgenheid schenken aan de kinderen die het nodig hebben, zo wordt de overstap van thuis naar school minder groot.

Na de maaltijden krijgen de jongste kleuters de kans om in de slaapklas even te rusten, te slapen of gewoon even op adem komen. Hier krijgen ze de kans om rustig alle indrukken te verwerken. Ieder kind heeft zijn persoonlijk bedje en een opbergruimte voor persoonlijke spullen zoals een knuffel, fopspeen en/of slaappamper.

Onze slaapklas is absoluut geen verplichting, niet alle peuters hebben hier nog nood aan. Zij die wakker blijven, krijgen de kans om verder te experimenteren en te ontdekken in de klas.

Wij willen als school op deze manier nog meer tegemoet komen aan de noden van het jonge kind en ervoor zorgen dat er ‘s avonds na school nog wat “qualitytime” overblijft voor ouders en kinderen.

Een win-win voor iedereen, toch?!